Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Podváděl při internetové aukci

a další zprávy z Bruntálska 

Aby neumrznul, byl převezen na záchytku
Policisté byli v pondělí 25.1.2010 přivoláni obyvatelkou domu na ulici Alšova v Krnově , kde ležel 61letý muž v silně podnapilém stavu na zemi ve volně přístupných nevytápěných půdních prostorách. V dechu mu naměřili 2,23 promile alkoholu. Vzhledem ke klimatickým podmínkám, velmi nízkým teplotám, byl bezprostředně ohrožen na životě. Mohl umrznout, tak byl zajištěn a převezen na záchytnou stanici k vystřízlivění.
 
Střetli se v křižovatce
V 11,40 hodin dne 25.1.2010 v Bruntále na křižovatce ulic Nádražní a Krnovská jel 39letý cizinec s nákladním vozidel Scania s přívěsem. Při projíždění křižovatkou nedal přednost v jízdě zprava přijíždějícímu 42letému řidiči peugeotu. Došlo ke střetu a nákladní auto ještě narazilo do golfu 35leté ženy, který také stál v křižovatce. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 260 tisíc Kč. 
 
Podváděl při prodeji na netu
Z podvodu byl v těchto dnech obviněn policisty z hospodářské kriminálky 34letý muž z Přerova. Svého trestního jednání se měl dopustit tím, že v době od 26. do 31.7.2009 nabízel v úmyslu se obohatit na internetu plazmovou televizi s úhlopříčkou 106 cm za částku 7 500 Kč + 500 Kč poštovné. Dodání zboží bylo po zaplacení kupní částky předem na účet prodávajícího. Na inzerát se mu ozval jediný kupující a to 55letý muž z Bruntálu. Ten aukci vyhrál a peníze zaslal dle podmínek dodání na účet. Do dnešního dne přes veškeré urgence zboží nedostal. Zaslané finanční prostředky mu obviněný také nevrátil. Při šetření policisté zjistili, že účet je vedený na nezletilého syna obviněného, ke kterému měl dispoziční právo. Způsobená škoda činí 8 tisíc Kč.
 
Chtěl úvěry a tak uváděl nepravdivé údaje
V pondělí 25.1.2010 ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté z hospodářské kriminálky 35letému muži podezření z trestného činu úvěrový podvod. Toho se měl dopustit ve třech případech tím, že v březnu a v srpnu 2009 žádal v prodejnách elektroniky v Opavě a Krnově poskytnutí úvěru. Jednou na koupi televizoru ve výši 21 148 Kč, podruhé na zakoupení domácího kina ve výši 15 496 Kč a naposledy si chtěl koupit notebook ve výši 17 995 Kč. V žádostech uváděl nepravdivé údaje o svém zaměstnání a příjmu. V uvedených firmách nikdy nepracoval, ale byl veden jako uchazeč o práci na úřadu práce. Všechny žádosti mu byly společností zamítnuty. 
 
Jeden mu měl zlomit žebra a druhý ho měl vydírat
Policejní komisař SKPV Bruntál zahájil v těchto dnech trestní stíhání 33letého muže pro trestný čin ublížení na zdraví a 36letého muže pro trestný čin vydírání. Toho se měli dopustit tím, že v Bruntále na ulici Krnovské dne 7.8.2009 fyzicky napadl mladší obviněný 79letého muže. Měl ho udeřit pěstí do hrudníku a když poškozený spadl na zem, tak ho ještě několikrát bouchnout i do úst. Způsobil mu zranění s dobou léčení přes jeden měsíc. Následně ho již oba obvinění měli vyzvat, aby šel k přistavenému vozidlu a že s ním pojedou na policii, protože jim měl poškrábat auta. Poškozený ze strachu nasedl, ale nikam se nejelo a všichni vystoupili. Obvinění měli trvat na tom, aby poškozený s nimi šel do jejich kanceláře, kde na něm měl starší z obviněných vymáhat přiznání, že jim poškodil vozidla, propichuje kola po Bruntále a má jim dát 40 tisíc Kč. Dále měl vyhrožovat, že jestli půjde poškozený na policii, tak mu ublíží na zdraví.
 
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem