Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podruhé v základní škole v Lužci nad Vltavou

Žáci devátých tříd byli opětovnou návštěvou policistů nadšeni 

 
     Dnešního dne navštívil policista z preventivně informační skupiny Územního odboru Policie ČR Mělník Základní školu v Lužci nad Vltavou. Zde se setkal se žáky devátých tříd. Jednalo se již o druhou návštěvu v krátké době. Při té první školáci s policisty besedovali na téma trestní odpovědnosti osob nezletilých, mladistvých a kriminálních případů s touto oblastí spojených. Téma vzbudilo mezi posluchači velký zájem, a proto se návštěva na škole opakovala.
      Tentokrát si žáci připravili dopředu dotazy týkající se kriminální činnosti, která se může týkat osob jejich věku. Jednalo se zejména o problematiku tzv. „ Počítačové šikany“, dále kriminality spojené s internetem a na něm umístěných sociálních sítí. Dále besedující zajímaly otázky vztahující se k oblasti sexuálních aktivit, omamných a psychotropních látek a stranou nezůstaly ani dotazy, při kterých se školáci ptali na základní pravidla chování při první pomoci osobám zraněným, pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek.
     Návštěva opět ukázala, že žáci základních škol mají o podobná témata velký zájem a jsou vděčnými posluchači i účastníky následných debat.

vytisknout  e-mailem