Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podplácení se nevyplácí

KLADENSKO – I přes opakovaná upozornění, že se dopouští trestného činu, se neustále snažil hlídku podplatit. 

Kladenští dopravní policisté společně s kolegy z obvodního oddělení Kladno-venkov byli operačním důstojníkem vyslání 13. listopadu loňského roku, okolo druhé hodiny ranní, k dopravní nehodě nedaleko obce Studeněves. Po jejich příjezdu se ale šetření nehody proměnilo v podplácení hlídky.

Jedenatřicetiletý muž, jakožto viník dopravní nehody, byl již na první pohled zjevně pod vlivem alkoholu. Z tohoto důvodu ho policisté vyzvali k dechové zkoušce ke zjištění přítomnosti alkoholu v dechu. Tu ale odmítl, stejně tak jako lékařské vyšetření s odběrem biologického materiálu. Poté přišel za jedním z policistů a zeptal se ho, kolik by stálo neřešení alkoholu. Zda postačí 60, 70 či 80 tisíc korun. V ten moment byl policistou poučen o tom, že se nabízením úplatku dopouští trestného činu. Na to reagoval ale opětovným nabízením finančního obnosu, tentokrát s vyšší částkou, konkrétně 100 tisíc korun. Následně byl znovu upozorněn a poučen o dopouštění se protiprávního jednání, čehož nedbal a opět hlídce nabídl sto tisíc korun s tím, že každý dostane 50 tisíc a že si myslí, že je to fér.

Na konci ledna letošního roku kladenští kriminalisté zahájili proti 31letému muži trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání zločinu podplácení, za který mu hrozí v případě odsouzení trest odnětím svobody na jeden rok až šest let.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
20. února 2023

vytisknout  e-mailem