Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Podpis memorand mezi NCOZ a ukrajinskými partnery

V tomto týdnu proběhla návštěva týmu Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) na Ukrajině. 

V rámci návštěvy došlo ve Lvově k podpisu „memoranda o porozumění“ mezi ukrajinským Státním úřadem vyšetřování (SBI) a Národní centrálou proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování. Dokument podepsali ředitel SBI plk. Oleksii Sukhachov a ředitel NCOZ plk. Jiří Mazánek. 

Memorandum navazuje na praktickou spolupráci v oblasti prevence a potírání korupce, organizovaného a přeshraničního zločinu. 

Plánuje se výměna osvědčených postupů při vyšetřování trestných činů a vývoj v oblasti využívání informačních technologií a dalších nástrojů. Útvary budou pořádat společná školení, pracovní setkání, konference a semináře.
  
V rámci návštěvy bylo rovněž podepsáno „memorandum o strategickém partnerství a spolupráci“ mezi Úřadem pro hospodářskou bezpečnost Ukrajiny (ESBU) a Národní centrálou proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování. Toto memorandum podepsali ředitel ESBU Vadym Melnyk a ředitel NCOZ plk. Jiří Mazánek. 
    
NCOZ a ESBU se na základě podepsaného memoranda soustředí na rozvoj další spolupráce v oblasti boje se závažnou ekonomickou kriminalitou. 

Kromě podpisu memorand proběhla jednání týmu NCOZ s dalšími bezpečnostními partnery na Ukrajině. 


plk. Mgr. Jaroslav Ibehej
NCOZ SKPV
10. března 2023

Odkazy do noveho okna

memorandum - SBI

memorandum - SBI 

Detailní náhled

memorandum - ESBU

memorandum - ESBU 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem