Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podpaloval a pak hasil

Třinácté „škrtnutí sirkou“ bylo pro pachatele osudné.  

     Hasiči si snad konečně mohou oddychnout. Od srpna, tedy téměř půl roku, v okolí Bělé pod Bezdězem na Mladoboleslavsku podpaloval do včerejška neznámý žhář stohy a dokonce i seníky. V noci na středu ho kriminalisté dopadli krátce po té, co zapálil seno již potřinácté, tentokrát nedaleko Rokytovce.
     Při vyšetřování kriminalisté zjistili, že dvaadvacetiletý muž je dobrovolným hasičem v jedné z okolních obcí. Sám zapálil několik stohů v okolí svého bydliště a také seníky, a potom se zapojoval i do hasebních prací. Celková škoda, která při požárech vznikla, je odhadována na více než šest milionů korun. Policisté si vyžádali odborné posouzení psychického stavu „podpalovače“. Za žhářství, respektive poškozování cizí věci mu hrozí trest odnětí svobody na dva roky až osm let. Pro poškozování cizí věci byl v odpoledních hodinách obviněn. Policisté zvažují podání návrhu na vazbu. O tom se rozhodne až po posouzení podezřelého psychiatrem.
     Jeden z požárů, k němuž došlo na podzim přímo poblíž Bělé pod Bezdězem a při kterém vznikla škoda asi za sto tisíc korun, mělo na svědomí několik nezletilců, kteří si ve stohu poblíž silnice spojující Bělou pod Bezdězem a Českou Lípu hráli.

vytisknout  e-mailem