Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podomní prodejci opět v akci

Do role okradených se dostal manželský pár v Chodovicích 

 

V jejich domě je navštívil muž a žena s tím, že nabízejí k prodeji deky. I když jim seniorka sdělila, že nemá o žádné zboží zájem, přesto se nenechali odbýt. Hned měli po ruce další výmluvu. Žena ji pohotově požádala o podání sklenice vody na zapití léků. Důchodkyně oběma sdělila, aby zůstali na chodbě, že jim vodu přinese. Oba dělali, jako by nic neslyšeli a pokračovali za ženou dále do bytu. V kuchyni pak muž rozbalil deku, kterou držel tak, aby zakryl vchod do obývacího pokoje. To se zdálo seniorce podezřelé, a tak se snažila do pokoje vejít. Nato ji muž lehce odstrčil a v tu chvíli přišla na řadu žena, která zase pro změnu nabízela kabáty. Mezi tím do obývacího pokoje proklouzla jejich společnice. Seniorka v tom okamžiku křikla na svého manžela, který byl v ložnici. Ten jí šel hned na pomoc a v pokoji si všiml ženy, která právě brala ze skříně jejich úspory. Než však stačil zareagovat, byli všichni pryč. I když se okamžitě za nimi vydali ven, už je nikde nezastihli. Povedený trojlístek odjel osobním vozidlem Renault 19, tmavě zelené barvy.

Dle sdělení poškozených se jednalo o muže ve věku okolo 40 let, asi 180 cm vysoké, urostlé postavy, měl oválný obličej a krátce střižené tmavé vlasy.

Žena byla ve věku okolo 60 let, asi 170 cm vysoká , silnější postavy, měla tmavé vlasy stažené do culíku a hovořila česky. Na sobě měla sukni, a tmavý svetr. Druhá žena, která peníze ukradla byla také snědé pleti, měla tmavé vlasy a oblečena byla do modré zástěry s bílými puntíky.

Policie ČR tímto upozorňuje seniory, aby byli více opatrní a v žádném případě si do svých obydlí nepouštěli cizí osoby.

Policisté žádají případné svědky, kteří by k uvedenému případu nebo k osobám pachatelů mohli sdělit jakoukoliv informaci, aby tak učinili na linku 158.



vytisknout  e-mailem