Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podobný modus operandi

LOUNY – Krádeže v obchodech; Přišel si pro televizi. 

Odešel s pleťovými krémy
Kriminalisté sdělili 45letému muži obvinění z trestného činu krádež. Tohoto skutku se měl dopustit v jedné z žateckých prodejen drogistického zboží. Podle informací si tento výtečník vložil do kapes od bundy tři krémy určené pro pány a odešel s nimi z obchodu bez zaplacení. Nebyla to jeho první zkušenost s obdobnou činností. V minulosti byl již odsouzen za majetkovou trestnou činnost, proto by ho soud mohl potrestat o něco přísněji. Muži hrozí až tři léta odnětí svobody.

Chuť na sladké
V uplynulých dnech se sdělení podezření z trestného činu krádež nevyhnul 35letý muž. Tomu je kladeno za vinu, že měl odcizit z jedné z žateckých prodejen tabulkové čokolády a salám. Šetření policistů ukázalo, že si měl muž uschovat zboží pod bundu a bez zaplacení z prodejny odejít. Poškozená firma si vyčíslila škodu na částku, která přesáhla 400 korun. Víše škody nyní nebyla rozhodující, muž už byl v minulosti za krádež odsouzen. Z toho důvodu mu teď hrozí od soudu trest o něco vyšší, a to až tři léta odnětí svobody. Co ho vedlo k jeho činu, policistům při výslechu říct nechtěl. Případ je řešen ve zkráceném přípravném řízení.

Přišel si pro televizi
Policisté prověřovali případ krádeže na Lounsku. V té době ještě neznámý pachatel vnikl do domu, kde si ze zdi odmontoval televizi a následně si jí také odnesl. Škoda byla vyčíslena na 6 tisíc korun. Šetřením se kriminalisté dostali až k 29letému muži, který se jim následně ve výslechu ke svému činu doznal. Televizi se podařilo kriminalistům navrátit majitelce. Nenechavec si však i přesto vyslechl obvinění z trestného činu krádež a porušování domovní svobody. Soud by ho mohl poslat do vězení až na dva roky.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
mobil: 724 155 239
6. prosince 2018

vytisknout  e-mailem