Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Podněcování k trestnému činu

Kriminalisté stíhají ženu, která na sociální síti podněcovala k vraždě prezidentky Slovenské republiky. 

Kriminalisté z protiextremistického oddělení pražské policie minulý týdne zahájili trestní stíhání proti šedesátileté ženě, která na sociální síti podněcovala k vraždě prezidentky Slovenské republiky paní Zuzaně Čaputové. Konkrétně kriminalisté vlastním šetřením a monitorováním sociálních sítí zjistili, že nyní již stíhaná žena napsala a zveřejnila příspěvek ve znění: "židovská kurva čaputová plánuje rozbít V4 a dotáhnou na Slovensko migranty ! zabte tu píču kým je čas !!"

Vzhledem k tomu kriminalisté začali ve spolupráci s ochranou službou na případu pracovat, podezřelou ženu ztotožnili a k věci vyslechli. Při výslechu se pak k činu přiznala a uvedla, že příspěvek napsala a zveřejnila.

V případě odsouzení hrozí za podněcování k trestnému činu trest odnětí svobody v délce až dvou let. Stíhání je vedeno na svobodě.

Pro stejný trestný čin zmiňovaní kriminalisté stíhají i jednoho muže, který na sociální síti vyhrožoval zabitím prezidentovi České republiky Milošovi Zemanovi a skupině poslanců. 

kpt. Bc. Jan Daněk – 7. 10. 2019

vytisknout  e-mailem