Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podnapilých řidičů neubývá

Několik dalších řidičů, kteří si se stanovenými základními pravidly hlavu nelámou, dopadli během víkendu policisté na Mladoboleslavsku.  

    V pátek před jedenáctou večer kontrolovala hlídka dopravních policistů v Kněžmostě řidiče felicie. Dvaadvacetiletému muži z Teplicka za volantem naměřili při dechové zkoušce 0,98 promile alkoholu. Při další kontrole policisté zjistili, že muž v současnosti není vlastníkem příslušného řidičského oprávnění a navíc, že má Okresním soudem v Jičíně až do května příštího roku vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Policisté dopravili muže na lékařské vyšetření spojené s odběrem krve a následně mu sdělili podezření hned ze dvou trestných činů – maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
     O několik hodin později, v sobotu kolem půl druhé ráno, přistihli policisté v Benátkách nad Jizerou za volantem renaultu jednadvacetiletého muže. Ten sice nejevil známky požití alkoholu před jízdou, ale za volantem neměl také co pohledávat. Není držitelem řidičského oprávnění. Také on je podezřelý z řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
     V předvečer svátku žen zřejmě přehnal oslavy sedmatřicetiletý muž z Mladoboleslavska. V neděli kolem jedné ráno ho, podle dechové zkoušky se dvěma promile alkoholu, v Horkách nad Jizerou zastavila policejní hlídka. Policisté muže dopravili na lékařské vyšetření spojené s odběrem krve a sdělili mu podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

vytisknout  e-mailem