Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podnapilý syn s kordem v ruce vyhrožoval otci zabitím

HRADECKO - Teď muži za spáchání dvou přečinů hrozí až tři roky vězení  

Až tři roky vězení hrozí jedenačtyřicetiletému muži z Hradce Králové, který včera ve čtvrtek 25. října 2012 v rodinném domku v Hradci Králové s kordem v ruce vyhrožoval otci zabitím. Otec se mu společně s matkou snažili v jeho jednání zabránit. Přitom matka utrpěla poranění ruky.

Ještě téhož dne byl muž, který má v současné době trvalý pobyt hlášen na hradeckém magistrátu, policejním komisařem obviněn ze spáchání hned dvou přečinů, a to porušování domovní svobody a nebezpečné vyhrožování. Jelikož neoprávněně vnikl do obydlí jiného a jinému vyhrožoval usmrcením takovým způsobem, že to v poškozených (rodičích) vzbudilo důvodnou obavu o jejich život a čin spáchal se zbraní.
K incidentu mělo dojít kolem tři čtvrtě na dvě ráno v rodinném domku. Syn si ten den dosud nezjištěným způsobem otevřel dveře do rodinného domku svých rodičů. Poté neoprávněně vstoupil dovnitř. Pak vešel do ložnice a otci vyhrožoval zabitím. Přitom byl ozbrojen kordem celkové délky 70 centimetrů, který svíral v ruce. Na pomoc muži přispěchala jeho manželka. Společně se jim podařilo syna uklidnit.
Z incidentu matka vyvázla s poraněním ruky. Ošetřena byla přivolanou záchrannou službou. Provedená dechová zkouška u útočníka skončila s pozitivním výsledkem 1,25 promile alkoholu. Následně byl umístěn na hradeckou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

Policisté v současné době zjišťují motiv útočníka. Dnešního dne (26. října 2012) policie podala návrh na vzetí obviněného muže do vazby. Případ nadále vyšetřuje hradecká policie.

nprap. Anna Pešavová - 26. října 2012 (13:35)
 

vytisknout  e-mailem