Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Podnapilý senior naboural zaparkované vozidlo a ujel

ZLÍNSKO: Policistům tvrdil, že nepil, ani neřídil. 

Dopravní policisté se od včerejšího večera zabývají dopravní nehodou, k níž došlo dvacet minut před dvacátou hodinou u obchodního centra ve Zlíně. Silně podnapilý senior tady při jízdě narazil do zaparkovaného vozidla a tvrdil, že vozidlo vůbec neřídil, alkohol nepil a snažil se policisty přesvědčit o tom, že naopak někdo poškodil vozidlo jemu.

O poškození svého vozidla značky Hyundai, které měla zaparkované u obchodního centra ve Zlíně, se dozvěděla třiadvacetiletá majitelka poté, co nakoupila, od náhodného svědka, který celou dopravní nehodu viděl. Stihl si napsat i registrační značku vozidla viníka a zapamatovat, jak muž za volantem vypadal. Žena zavolala na linku tísňového volání policie.

Dopravní policisté uviděli nejprve opodál zaparkované vozidlo značky Dacia a poté vypátrali také osmasedmdesátiletého muže, který vozidlo podle dosavadního šetření řídil. Muž ovšem policistům řekl, že neřídil a vozidlo měl celý den zaparkované na parkovišti u obchodního centra a že naopak někdo poškodil vozidlo jemu. Dechová zkouška u něj ukázala hodnotu 1,89 a 2,01 promile alkoholu. Požití alkoholu senior také odmítl. Přesné množství alkoholu v krvi a dobu, kdy muž alkohol požil, ukáže až lékařské vyšetření. Škoda na obou vozidlech je předběžně vyčíslena na osmdesát tisíc korun.

Senior je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Veškeré podrobnosti k průběhu dopravní nehody prověřují dopravní policisté.

13. července 2021, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem