Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podnapilý řidič narazil do dodávkového vozu

BEROUNSKO – Jedno vozidlo skončilo v příkopu a druhé na střeše. 

Policisté berounského dopravního inspektorátu prošetřují dopravní nehodu, která se stala dne 5. května 2021 po sedmé hodině na pozemní komunikaci II. třídy číslo 114 v katastru obce Velký Chlumec na hranicích okresu Beroun a Příbram.

Dvaatřicetiletý řidič jedoucí ve vozidle tovární značky Škoda Superb po silnici ve směru jízdy od Dobříše na obec Hostomice nezvládl řízení a při projíždění zatáčky dostal smyk. Následně přejel do protisměru, kde narazil do zadní části dodávkového vozidla tovární značky Mercedes Benz, které jelo v protisměru od obce Hostomice do Dobříše. V dodávkovém voze se nacházela dvoučlenná posádka. Po nárazu osobní vozidlo skončilo mimo komunikaci v příkopu a dodávkový vůz sjel taktéž do příkopu, kde se převrátil na střechu. Ani u jednoho řidiče nedošlo k žádnému zranění a ani spolujezdkyně nevyžadovala ošetření na místě dopravní nehody.

Policisté vyzvali oba řidiče k dechovým zkouškám. U čtyřiatřicetiletého řidiče dodávky byla dechová zkouška s negativním výsledkem. Dechová zkouška u dvaatřicetiletého řidiče byla s pozitivním výsledkem a naměřená hodnota byla ve výši 1,94 promile alkoholu v dechu. Řidič se následně dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu v nemocnici Hořovice. Řidič posilněný alkoholem je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši až 3 roky.

Policisté nyní dopravní nehodu nadále prošetřují.      

Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Tito řidiči jsou nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích. 

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
7. května 2021

Odkazy do noveho okna

Osobní vozidlo z dopravní nehody

Osobní vozidlo z dopravní nehody 

Detailní náhled

Osobní vozidlo z dopravní nehody

Osobní vozidlo z dopravní nehody 

Detailní náhled

Dopravní nehoda v katastru obce Velký Chlumec

Dopravní nehoda v katastru obce Velký Ch... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda na silnici II. třídy mezi obecemi Hostomice a Dobříš

Dopravní nehoda na silnici II. třídy mez... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem