Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Podnapilý řidič na skútru se snažil hlídce ujet

ŠUMPERK - Policisty na sebe upozornil tím, že neměl přilbu. 

Ve středu 2. března kolem sedmnácté hodiny projížděla hlídka dopravních policistů po ulici Zábřežské v Šumperku. Když je minul skútr, jehož řidič neměl na hlavě přilbu, rozhodli se policisté zastavit jej a zkontrolovat. Otočili služební vůz a rozjeli se za ním. Na výstražný světelný a zvukový signál majáku a nápis „STOP POLICIE“ však řidič vůbec nereagoval. Nezastavil ani, když jej policejní vůz opakovaně předjel, aby mu znemožnil pokračování v jízdě. Vždy se mu vyhnul a jel dál. Projel jednosměrnou ulicí Dobrovského v protisměru, odbočil do ulice Havlíčkovy a pokračoval ulicí Temenickou. Zde se policistům snažil uniknout a odbočil na parkoviště u supermarketu, přes které projel do městské zeleně mezi supermarketem a panelovými domy. Tam už řízení skútru nezvládl, dostal smyk a upadl. Policisté poté zjistili, že 42letý řidič je pod vlivem alkoholu. Dechovými zkouškami mu naměřili hodnoty 2,35 a 2,36 promile. Řidiče zadrželi a umístili v policejní cele.

V policejní cele pak skončil také 32letý muž. I on řídil motorové vozidlo pod vlivem alkoholu. Jeho vůz zastavili policisté ze šumperského obvodního oddělení na ulici Zábřežské v Šumperku cca půl hodiny po předchozí události. Dechovými zkouškami mu naměřili hodnoty 1,56 a 1,52 promile.

V obou případech byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který lze dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Mgr. Marie Šafářová
3. března.2022

vytisknout  e-mailem