Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podnapilý řidič havaroval na Kladensku

KLADENSKO - Při provedení dechové zkoušky byl u mladého řidiče pozitivní výsledek na alkohol. 

V sobotu dne 30. dubna 2016 po dvacáté druhé hodině bylo oznámeno na linku 158, že na křižovatce silnic v katastru obce Buštěhrad se stala dopravní havárie osobního vozidla. Řidič poté vozidlo opustil a zjevně pod vlivem alkoholu odešel od havarovaného vozidla pryč.

Na místo se dostavila ihned policejní hlídka a následným policejním šetřením byl podezřelý řidič vypátrán v místě svého bydliště. Po provedení dechové zkoušky, která byla s pozitivním výsledkem a naměřená hodnota byla ve výši 1,61 promile alkoholu v dechu se podezřelý řidič doznal k jízdě a havárii .

Policisté nyní případ prošetřují a dvacetiletý mladík je podezřelý z trestného činu ohrožením pod vlivem návykové látky.

Kladenští policisté v průběhu tohoto dne zjistili dva muže ve věku dvacet šest a třicet let, kteří usedli za volant pod vlivem jiné návykové látky amfetamin a canabis. Tito podezřelí řidiči byli policejními hlídkami kontrolováni v Kladně v ulici J. Kociána a na náměstí Svobody.

Dalším neukázněným řidičem, kterého kladenští policisté zastavili ke kontrole v ulici Finská byl čtyřiceti pětiletý muž pod vlivem alkoholu, jehož dechová zkouška byla pozitivní a naměřená hodnota ve výši 1,01 promile alkoholu v dechu.

Policie neustále upozorňuje řidiče, že je nutné usedat za volant v dobrém zdravotním stavu a odpočatí. V žádném případě za volant nepatří řidič, který před jízdou nebo v době jízdě požil alkoholické nápoje nebo jiné návykové látky. Tito neukáznění řidiči svým jednáním poté ohrožují bezpečnost na pozemních komunikacích a především zdraví a životy nejen své, ale i ostatních účastníků silničního provozu.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

2. května 2016

 

 

vytisknout  e-mailem