Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podnapilý mladík se chtěl prát

NÁCHODSKO – Nakonec ani nevěděl, proč. 

Až na protialkoholní záchytné stanici nakonec skončil agresivní mladý muž, který se v sobotu 2. 6. 2018 navečer v Jaroměři na veřejnosti přestal chovat jako spořádaný občan. Podnapilý 29letý mladík z Jaroměře kolem půl osmé večer nejprve fyzicky údery pěstí a hlavou zaútočil proti dvěma dalším mužům, stojícím na ulici před místním klubem. Vzápětí se obrátil na i pořadatelskou službu, která tam zajišťovala vstup na kulturní akci a pustil se i do ní. Nadával jim a rozšlapal stoličku, ale k fyzickému útoku ho pořadatelé již nepustili. Proti agresivnímu muži použili pepřový sprej a následně k dořešení incidentu přivolali policii. Na místo, kde začalo eskalovat napětí a několik dalších lidí se piřpravovalo k možnému vzájemnému fyzickému ataku, se následně sjelo několik policejních hlídek státní i městské policie.

Situaci se jim se podařilo společně zklidnit.  Nakonec si poradili i se zmateně pobíhajícím agresivním mladíkem, který se nadále odmítal uklidnit a snažil se napadat všechny kolem. Mužům zákona nezbylo nic jiného než  mládence za užití hmatů a chvatů sebeobrany spoutat. Poté ho eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici v Hradci Králové, kam jej s 1,5 promile alkoholu v jeho dechu po 21. hodině odevzdali k vystřízlivění pod lékařským dohledem.

Z jakého důvodu se muž choval na veřejnosti tímto způsobem a jaký případný postih z jeho nevhodného chování vyplyne, policisté z obvodního oddělení Jaroměř dále vyšetřují.

por. Mgr. Eva Prachařová
4. 6. 2018 v 11.45 hodin

vytisknout  e-mailem