Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podnapilý muž překvapil lidi ve vlaku

HRADECKO - Z pod kabátu mu koukala „střelná zbraň“. 

Ve čtvrtek 14. listopadu 2019 deset minut po patnácté hodině odpoledne přijal operační důstojník na lince 158 zprávu, že ve vlaku ve směru jízdy od Solnice do Hradce Králové jede ozbrojený muž.

Značně podnapilý cestující přistoupil na poslední chvíli na nádraží v Třebechovicích, sedl si ve vlaku na schůdky a procházející revizorka si všimla pažby střelné zbraně, která mu vykukovala pod kabátem. Do akce okamžitě vyrazily policejní jednotky, které muže zadržely na vlakovém nádraží na Slezském předměstí a zajistily i jeho střelnou zbraň. Při bližším ohledání policisté zjistili, že se jedná o airsoftovou pistoli. I když v tomto případě muž nemusí být držitelem zbrojního průkazu, neboť airsoftovou pistoli, jako zbraň skupiny D, může vlastnit osoba starší 18 let, nesmí ji ale nosit veřejně, ani s ní manipulovat pod vlivem alkoholu.

Pro slovní narážky vůči okolí je 44letý muž z Hradecka navíc podezřelý z přečinu nebezpečné vyhrožování a přečinu výtržnictví, za což muži hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Případ policisté i nadále prověřují.

por. Mgr. Eva Prachařová
15. 11. 2019 v 13:30

vytisknout  e-mailem