Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podnapilý muž napadl družku sekáčkem

HRADECKO - Údajná nevěra vyprovokovala muže k napadení ženy v bytě v Hradci  

Obviněním ze zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečinu nebezpečné vyhrožování skončilo nedělní (4. září 2011) napadení družky v bytě Hradci Králové. Podnapilý pětatřicetiletý muž tam nejprve slovně a pak sekáčkem napadl svou o dvanáct let starší družku.

Incident se odehrál kolem půl osmé večer v malém bytě panelového domu v centru krajského města.
Muž, kterého vyprovokovala údajná nevěra družky, se nejprve se ženou pohádal. Jejich slovní rozepře nakonec vyvrcholila fyzickým napadením, při kterém muž ženu několikrát rukou udeřil do hlavy a obličeje, až ji srazil k zemi. Potom na ni vzal kuchyňský sekáček, kterým ji udeřil do hlavy a předloktí. Pak ji ještě se sekáčkem na krku vyhrožoval, že jí usekne hlavu.
Nakonec ženě pomohli sousedé, kteří zavolali policii. Přivolaní policisté ihned napadené zavolali záchranku. U podnapilého útočníka provedli dechovou zkoušku na alkohol, která měla pozitivní výsledek. Přístroj muži naměřil hodnotu 1,66 promile alkoholu v dechu. Byl tedy převezen na hradeckou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

Po ošetření v hradecké fakultní nemocnici byla žena propuštěna. Sekáčkem družce z Hradce Králové způsobil dvě sečná poranění v délce od dvou do tří centimetrů. Způsobená zranění se obešla bez pracovní neschopnosti.

Útočník z Hradce Králové skončil ve vazbě. Podle trestního zákoníku mu za jeho protiprávní jednání může hrozit trest odnětí svobody na tři léta až deset let.

nprap. Anna Pešavová - 16. září 2011 (14:05)

 

vytisknout  e-mailem