Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podnapilému muži odcizil plynovou pistoli

HRADECKO - Čirou náhodou skončil za necelou hodinu v rukou policie, hrozí mu až tři roky vězení  

pistoleNovobydžovští policisté včera ve středu 25. července 2012 sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže dvaatřicetiletému muži z Královéhradecka. Ten je důvodně podezřelý, že v úterý 24. července 2012 odpoledne odcizil podnapilému muži z tašky plynovou pistoli.

Poškozený ten den (24. července 2012) krátce po poledni (od 12:00 hodin) seděl se svým kamarádem na lavičce před prodejnou na Novobydžovsku, kde si povídali a popíjeli alkohol. Přitom se u nich zastavil nějaký mladík, který tvrdil, že jede na jízdním kole do Poděbrad za svým příbuzným. Pak spolu všichni chvíli debatovali. Podle poškozeného zbraň neznámému muži, kterou měl s nákupem uloženou v tašce, ukázal jeho kamarád. Nakonec se podezřelý muž nabídl, že špatně se pohybujícího staršího poškozeného muže doprovodí domů. Přitom mu z jeho tašky odcizil plynovou pistoli. 

V úterý 24. července 2012 kolem druhé hodiny odpoledne policejní hlídka při silniční kontrole zastavila podezřelého muže jedoucího na jízdním kole před obcí Skochovice. Kontrolou zjistila, že má u sebe zbraň. Muž policistům tvrdil, že ji sebral nějakému opilci v nedaleké obci. Zbraň, kterou odcizil neznámému muži asi před hodinou, policistům vydal. Muž nevěděl, co by s pistolí udělal. Možná by ji zahodil a nebo prodal.

Podle poškozeného se jednalo asi o šest let starou plynovou pistoli značky Alfa-Proj, kterou tehdy zakoupil v prodejně na Jičínsku za částku 2.500 korun. Údajně mu sloužila k plašení ptáků.
Vsoučasné době si pistoli cení asi na dva tisíce korun.

Jelikož byl podezřelý muž letos (2012) na jaře za takový čin (krádež) hradeckým soudem odsouzen, může mu podle zákona hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

nprap. Anna Pešavová - 26. července 2012 (13:02)

 

vytisknout  e-mailem