Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podnapilého muže za volantem kontrolovala hlídka

NÁCHODSKO – Policisté ho vyšetřují pro podezření z podplacení. 

Noční návrat z restaurace se totálně nevydařil 50letému muži z Červeného Kostelce, místo doma skončil kvůli řízení v opilosti a pokusu podplácení v policejní cele.

Policejní hlídka z obvodního oddělení v Červeném Kostelci  muže kontrolovala za volantem osobního vozu VW Touareg v neděli 27. 1. 2019 po 22. hodině cestou z restauračního zařízení v Červeném Kostelci. Řidič nereagoval na předepsaný způsob, kterým ho hlídka stavěla, zastavil až o několik desítek metrů dále na parkovišti u obchodního domu. Z dechu řidiče policisté ucítili alkohol, řidičovy pohyby i způsob mluvy postrádaly koordinaci. Jenže když ho hlídka vyzvala ke kontrole dokladů a provedení dechové zkoušky na alkohol, muž provedení zkoušky odmítl. Dokonce odmítl i vystoupit z vozu. Nakonec musela hlídka k jeho zpacifikování užít hmatů a chvatů sebeobrany a muže eskortovat na obvodní oddělení. Jenže ani na úřední půdě muž zjevně nevyhodnotil nastalou situaci správně a jednomu z policistů údajně nabídl peněžní obnos.

Policisté veškeré jednání zadokumentovali a ještě téže noci proti muži policejní orgán zahájil trestní stíhání pro zločin podplacení, za který mu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až šest let, propadnutí majetku nebo peněžitý trest, neboť se měl tohoto skutku dopustit vůči úřední osobě.

por. Mgr. Eva Prachařová
28. 1. 2019 v 13.30 hodin

vytisknout  e-mailem