Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podnapilá řidička za volantem

KLADENSKO – Za jízdu pod vlivem alkoholu hrozí pachateli maximální trest odnětí svobody na jeden rok. 

V rámci výkonu služby v odpoledních hodinách dne 3. června 2019 policisté obvodního oddělení Kladno Kročehlavy při provádění kontrolní činnosti na pozemních komunikacích zastavili ke kontrole vozidlo tovární značky Opel Corsa v Kladně v Dánské ulici.

Policisté vyzvali řidičku nejprve k předložení dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel a poté k provedení dechové zkoušky. Policejním šetřením bylo zjištěno, že řidičkou je pětačtyřicetiletá žena z Kladna. Provedená dechová zkouška byla s pozitivním výsledkem a naměřená hodnota činila 2,68 promile alkoholu v dechu. Podezřelá žena byla zadržena a převezena na policejní služebnu k provedení prvotních úkonů.

Policisté nyní tento případ prošetřují jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který podezřelé hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši 1 roku.

Kladenská policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Řidiči posilněni před jízdou alkoholem nebo drogami jsou velmi nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu. Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

5. června 2019

vytisknout  e-mailem