Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Podmínku nerespektoval

Karvinsko - v lednu byl odsouzen za násilný čin, teď je ve vazbě za jiné protiprávní jednání.... 

Muže (28), který není pro policii neznámý policejní komisař obvinil z několika skutků. V těchto dnech policisté „majetkáře“ zadrželi krátce po jednom z jeho činů. V Orlové na Masarykové třídě měl rozbít skleněnou výplň okna zadních dveří osobního vozidla Fiat Stillo. Krátce po spáchání byl zadržen. Policisté zadrženého převezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici, zjištěná hodnota alkoholu byla půldruhé promile.

Proti důvodně podezřelému zahájil trestní stíhání ze spáchání krádeže v několika odstravcích, dále zločinu poškození cizí věci a výtržnictví.

Mimo jiné za vinu je mu kladeno, že v lednu letošního roku spolubydlícímu odcizil televizor v hodnotě 13 tisíc korun.

Dalšího protiprávního jednání se dopustil v době vyhlášení nouzového stavu. Před několika dny v jednom orlovském supermarketu vzal z regálu pět lahví alkoholu a pokladní zónou prošel bez zaplacení.

Krádeží se dopouštěl i přesto, že Okresním soudem v Karviné byl v lednu pravomocně odsouzen za spáchání zločinu loupeže s podmíněným odkladem a zkušením dobou do roku 2023. V současnoti je recidivista ohrožen trestem odnětím svobody až na osm let.

Soudce vyhověl návrhu a obviněného vzal do vazby. Ještě včera odpoledne byl muž převezen do vazební věznice.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, 24. dubna 2020

vytisknout  e-mailem