Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podíl cizinců na kriminalitě v Mladé Boleslavi řešíme novým způsobem

MLADOBOLESLAVSKO- Slovenští a polští policisté posílí naše hlídky. 

Od 3. září 2018 pomáhají v Mladé Boleslavi řešit zvýšenou kriminalitu cizinců policejní hlídky posílené o příslušníky policejních sborů Slovenska a Polska.   

Přímo v ulicích tak budou vidět nově dva policisté ze Slovenska a dva z Polska. Jejich přítomnost bude sloužit jako aktivní pomoc při udržování veřejného pořádku a bezpečnosti v našem městě. Budou se například podílet na kontrolách totožnosti cizinců na místních ubytovnách.  

Přestože nebudou mít zahraniční policisté přímo žádnou pravomoc, očekáváme od jejich působení výrazný preventivní účinek. Pilotní projekt společných hlídek pod vedením českých policistů bude realizován prozatím po dobu jednoho měsíce.

Ve srovnání s loňským rokem vzrostla letošní kriminalita cizinců v Mladé Boleslavi  o více než 10 %.  Například na násilné trestné činnosti nebo na přestupcích proti majetku se v tomto roce cizinci podílejí z celé poloviny.

V těchto dnech se mladoboleslavští policisté intenzivně zaměřují na kontroly ubytoven, obchodních center a posiluje se také pracoviště cizinecké policie o policisty, kteří budou řešit pouze pobytovou agendu. 

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
5. září 2018

vytisknout  e-mailem