Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podezření z podvodu

Český Krumlov - Českokrumlovští kriminalisté oddělení hospodářské kriminality prošetřují podezření ze spáchání trestného činu podvodu.  

Dva muži provozující realitní kancelář na Českokrumlovsku zprostředkovávali loni prodej rekreačního objektu. Nyní však kriminalisté prošetřují, proč nevyplatili prodávajícímu kupní cenu nemovitosti.

Kupní cena nemovitosti byla 750.000 Kč, přičemž tento finanční obnos, po odečtení smluvně dohodnuté provize za zprostředkování prodeje nemovitostí (ve výši 50.000 Kč) a úhrady daně z převodu nemovitostí (ve výši 22.500 Kč), měla realitní kancelář do tří dnů po rozhodnutí KÚ v Českém Krumlově o povolení vkladu práva vlastnického do katastru nemovitostí a příslušného listu vlastnictví, převést prodávajícímu na jeho bankovní účet.

Právní účinky vkladu vznikly již v polovině listopadu 2008 a vklad práva byl zapsán v katastru nemovitostí koncem listopadu 2008. O této skutečnosti byla realitní kancelář písemně vyrozuměna dvěma doporučenými dopisy a poté urgována i telefonicky, ale v rozporu s ujednáním nebyly do současnosti prodávajícímu peníze v částce 677.500 Kč vyplaceny.

por. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

 

 

vytisknout  e-mailem