Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podezření na únik plynu v centru města Tábora.

Tábor – IZS evakuoval táborskou Bílkovu ulici. 

 

             Krátce před jednou hodinou odpolední dnešního dne (21. 5. 2009) zasahovali policisté ve spolupráci s ostatními složkami IZS a pracovníky EONu u domu v Bílkově ulici v Táboře. Dle oznámení jednoho z uživatelů byl ve vnitřních prostorech domu již po delší dobu cítit zápach, který byl dnešního dne intenzivnější.  Proto se rozhodl na místo povolat plynaře a složky IZS.

            Hasiči na místě skutečně detekovali stopové množství plynu, který by v případě vyšších koncentrací mohl hrozit výbuchem. Proto se ve spolupráci s policisty rozhodli Bílkovu ulici uzavřít a obyvatele přilehlých domů evakuovat. Při hledání možného zdroje úniku plynu by v jednom z domů za dveřmi zamčeného bytu slyšet dětský pláč. Na výzvy k odevření dveří nikdo nereagoval. Protože hrozilo reálné nebezpečí, že by se právě v tomto bytu mohl nacházet zdroj úniku plynu, rozhodli se hasiči za asistence policistů byt násilím otevřít. Uvnitř byla nalezena bez dozoru jiné osoby asi třináctiměsíční holčička. Přestože dítě nevykazovalo žádnou újmu na zdraví, byla na místo povolána zdravotnická záchranná služba, která po vyšetření na místě holčičku převezla na dětské oddělení táborské nemocnice.

            Následnou prohlídkou všech prostor domů se nepodařil zjistit možný zdroj úniku plynu a po odvětrání již nebylo naměřeno ani jeho stopové množství. Přesto budou hasiči nadále uvedené prostory sledovat a ve spolupráci s plynaři šetřit, proč k nahromadění plynu v domě došlo.

            Akce byla ukončena ve 14:30 hodin a provoz Bílkovou ulicí byl obnoven.

            Následně se na místo dostavila maminka evakuované holčičky. Ta policistům sdělila, že před jednou hodinou odpolední odešla pro svou druhou dceru do školky a svou roční holčičku nechala doma, protože právě spokojeně usnula. Policisté tak maminku odvezli do nemocnice, kde si svou mladší dceru vyzvedla. To, zda je vhodné nechávat takto malé dítě po tak dlouhou dobu bez dozoru doma samotné, bude muset maminka vysvětlovat pracovníkům Orgánu sociálně právní ochrany dětí Městského úřadu, kterým policisté tento případ oznámili.

01.jpg01.jpg
     

 

 

 

 

 

 

 

02.jpg02.jpg
   

 

 

 

 

 

 

 

03.jpg03.jpg
   

 

 

 

 

 

 

 

04.jpg04.jpg
    

 

 

 

 

 

 

 

05.jpg05.jpg

vytisknout  e-mailem