Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Podezřelý ze tří loupeží stále uniká

Od sobotního poledne pátrají kriminalisté po pachateli loupežného přepadení. Ten je navíc podezřelý, že loupil už celkem třikrát. 

V sobotu v poledne jednadvacátého prosince přišel do prodejny s textilem ve Vinohradské ulici přibližně pětatřicetiletý muž, který následně s vybraným zbožím zamířil k pokladně. Když ale přišlo na placení, vytáhl na pokladní místo peněz injekční stříkačku, o které tvrdil, že je infikovaná nevyléčitelnou chorobou. Takto ozbrojen požadoval vydání všech peněz z pokladny. Podle lupiče ale nabyla žena tak aktivní, jak by si představoval, a proto oběhl pult, pokladnu shodil na zem a začal do ní kopat a bušit ve snaze dostat se k penězům. Byť se jednalo o poměrně vypjatou situaci, pokladní zachovala chladnou hlavu a zmáčkla tlačítko alarmu. To pachatele vylekalo a ten z prodejny utekl bez jediné koruny. Kriminalisté třetího policejního obvodu na základě této události pátrají po pětatřicetiletém, 175 – 180 cm vysokém muži, který byl v době loupeže oblečen do modré bundy, černých kalhot a na hlavě měl pletenou čepici. Kriminalisté přivítají jakékoliv informace vedoucí k vypátrání pachatele. Ty jim mohou pozorní spoluobčané předat cestou linky tísňového volání.
Uvedenému popisu ale odpovídá také pachatel, který loupil o dva dny dříve v bankovní pobočce v Táboritské ulici. Tam byl ještě mírumilovný, pokladní totiž předložil lísteček s nápisem, že má bombu a chce peníze. I v tomto případě odešel s nepořízenou, tedy bez jakékoliv finanční hotovosti. Zřejmě proto zkusil štěstí znovu v pátek dvacátého prosince v trafice na Vinohradské ulici. V tomto případě byla celá situace o poznání dramatičtější, a to především proto, že pachatel chtěl po trafikantce peníze s pistolí v ruce. Ale ani tento pádný argument v podobě zbraně mu nebyl nic platný. Trafikantka neustoupila a peníze ubránila. Tyto neúspěchy byly zřejmě motivací, proč se pokusil loupit do třetice ve shora zmiňovaném textilu.
Na místě je varovat veřejnost před tímto lupičem. Z průběhu všech tří loupeží je zřejmé, že popsané neúspěchy vedou pachatele k tomu, že je případ od případu agresivnější, proto se ho prosím v žádném případě nesnažte zadržet sami. Pokud muže ze záběrů bezpečnostní kamery bankovní pobočky poznáte a víte, kde se nachází, předejte tuto informaci policistům, kteří se o zadržení nebezpečného pachatele postarají.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 26. 12. 2013

vytisknout  e-mailem