Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podezřelý zadržen dvě hodiny od oznámení

LOUNSKO - Peněženku vytáhl z batohu; Věnovat se mobilu za jízdy se nevyplácí. 

Minulé pondělí přijali policisté oznámení o krádeži věcí z volně odloženého batohu. Ke skutku došlo kolem třetí hodiny odpoledne v Postoloprtech. Mladý muž tam měl v jedné z prodejen z batohu ležícího u vstupních dveří v nestřeženém okamžiku vytáhnout peněženku s doklady, finanční hotovostí 900 korun a platební kartou. Po získání informací od poškozeného i svědků se za dvě hodiny podařilo zjistit a zadržet podezřelého 25letého muže. Od jeho manželky policisté zajistili odcizené věci, které vrátili majiteli. Finanční hotovost vrácena nebyla, podezřelý ji podle svých slov stačil mezitím utratit za jídlo. Muži, který se k odcizení věcí policistům přiznal, hrozí za spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku v krajním případě až dvouletý pobyt za mřížemi.

 

Věnovat se mobilu za jízdy se nevyplácí

Z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 32letý muž z Mostu. V prvním lednovém týdnu měl dotyčný havarovat s vozidlem zn. Škoda Octavia. K události došlo ve večerních hodinách v Lounech. Řidič se podle zjištění policistů plně nevěnoval řízení vozidla. V ruce měl totiž držet mobilní telefon a věnovat se právě tomuto přístroji. V důsledku toho vyjel mimo silnici a narazil do sloupu veřejného osvětlení. Vozidlo se vlivem nárazu přetočilo na střechu a skončilo v příkopu. Řidič byl ošetřen v nemocnici, nicméně nehoda se obešla bez vážnějšího zranění. Dechové zkoušky ukázaly více než jedno promile alkoholu, což potvrdil i provedený rozbor krve. Škoda na vozidle a sloupu veřejného osvětlení byla předběžně vyčíslena na celkových 490 tisíc korun. Kromě peněžitého trestu nebo zákazu činnosti hrozí tomuto hazardérovi v případě odsouzení až tříletý trest odnětí svobody.

Chcete se i Vy podílet na objasňování protiprávních jednání? Přidejte se k nám! Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje přijímá do služebního poměru nové uchazeče. Máme především zájem o ty, kteří žijí v Ústeckém kraji, a kteří vnímají práci policisty jako své celoživotní poslání. Další informace k přijetí do služebního poměru zde.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 27. ledna 2021

vytisknout  e-mailem