Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Podezřelý z vraždy do 36 hodin vypátrán a zadržen

OLOMOUCKÝ KRAJ - Výjimečný trest hrozí muži za vraždu ženy v Olomouci. 

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání sedmačtyřicetiletého muže pro zvlášť závažný zločin vraždy.

Ve středu 15. dubna 2020 po dvacáté hodině jsme přijali oznámení o pohřešování jednapadesátileté ženy z Olomoucka, která se nevrátila v domluveném čase domů a rodina o ni má obavy. Ihned jsme zahájili pátrání a žena byla nalezena zanedlouho po oznámení, bohužel bez známek života, u polní cesty v Olomouci – Chválkovice. Z prvotního ohledání na místě činu bylo zřejmé, že se na její smrti podílela cizí osoba.

Bezprostředně po tomto zjištění se rozběhlo intenzivní pátrání po pachateli. Případ si převzali krajští kriminalisté a byl ustanoven speciální tým kriminalistů s cílem zajistit a pečlivě vyhodnotit veškeré stopy a shromáždit informace směřující k tomu, aby byl pachatel brutálního činu co nejdříve dopaden.

Do pátrání po nebezpečném pachateli se zapojilo pět desítek kriminalistů z Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje a ÚO Olomouc, přes šedesát policistů odboru pořádkové služby krajského ředitelství, kynologové se služebními psy a specialisté z odboru kriminalistické techniky a expertíz Frýdek – Místek.

Na základě důkladného vyhodnocení zajištěných stop a vyhodnocení postupně získaných informací se kriminalistům podařilo vytipovat pachatele, zjistit jeho totožnost a následně i vypátrat jeho pobyt. Pachatel byl pak společně s kolegy ze zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje dne 17. dubna 2020 v dopoledních hodinách zadržen.

Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že obviněný muž nepobýval trvale na Olomoucku, ale byl na  pohybu a s obětí nebyl v příbuzenském vztahu, ani se s ní nijak neznal. Muž byl v minulosti několikrát odsouzen pro násilnou i majetkovou trestnou činnost a z posledního výkonu trestu se naposledy vrátil v lednu 2020.

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby. Obviněnému hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest.

mjr. Mgr. Jitka Dolejšová
18. dubna 2020

vytisknout  e-mailem