Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Podezřelý byl obviněn

BRNO: Skončil ve vazbě. 

Jihomoravští kriminalisté obvinili devětadvacetiletého muže ze zvlášť závažných zločinů vraždy a loupeže. Zodpovídat se bude i z přečinů výtržnictví, ublížení na zdraví, poškození cizí věci a neoprávněného užívání cizí věci. Obviněný je stíhán vazebně. 

mjr. Pavel Šváb, 4.8. 2021

Jihomoravští kriminalisté intenzivně prověřují veškeré okolnosti trestné činnosti, ze které podezřívají devětadvacetiletého muže. Mimo odcizení několika vozidel je důvodně podezřelý z napadení dvou osob.

V sobotu se terčem jeho agresivity se stal pracovník autobazaru, odkud po jeho napadení odjel odcizeným vozidlem Jeep. Na případu kvalifikovaném v tuto chvíli jako loupež, jsme začali ihned po oznámení pracovat a po odcizeném vozidle pátrat i s využitím vrtulníku.  Hledané vozidlo se podařilo objevit v Židenicích, muž za volantem ale odmítl uposlechnout pokynů policistů k zastavení a začal ujíždět. Pronásledování za výrazné pomoci vrtulníku skončilo zadržením podezřelého v Křenovicích. Policisté dále zjistili, že ještě před konfliktem v autobazaru  došlo k napadení dalšího muže v Brně-Slatině. Ten byl nalezen na místě činu bez známek života, věc prověřujeme jako zvlášť závažný zločin vraždy. 

Provedené testy s největší pravděpodobností potvrdí, že byl agresor při sobotním zadržení pod vlivem návykových látek. Ze zdravotních důvodů nebylo možno provést veškeré procesní úkony. Ty proběhnou hned, jakmile to jeho zdravotní stav dovolí.

Video s vyjádřením v souboru pod článkem. Lepší kvalita zde.

mjr. Pavel Šváb, 2. srpna 2021 - Aktualizace

Několik policejních hlídek a ze vzduchu vrtulník, zaměstnalo sobotní odpolední pronásledování muže podezřelého ze závažné násilné trestné činnosti. Toho policisté vypátrali v Židenicích. Podezřelý zběsile, mnohdy velmi vysokou rychlostí, ujížděl odcizeným osobním automobilem Jeep ulicemi Židenic, Líšně a Slatiny, odkud zamířil na dálnici na Vyškov. Z ní pak odbočil na Slavkov a následně do Křenovic. Tam muže, který měl pozitivní test na drogy, policisté zajistili a následně umístili do policejní cely. Při stíhání a zadržení použili služební zbraň. Při jejím použití nebyl nikdo zraněn. V uplynulých hodinách proběhla řada úkonů v trestním řízení, na dalších vyšetřující kriminalisté pracují. Muž jen v posledních hodinách před zadržením překročil zákon hned pětkrát. Odcizil osobní automobily a motocykl. Vedle majetkových to byly i násilné skutky. Kriminalisté muže podezírají z dalšího možného závažného násilného jednání. Vyhodnocují a prověřují další získané informace.

por. Bohumil Malášek, 1. srpna 2021

vytisknout  e-mailem