Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Podezřelý předmět zastavil na téměř dvě hodiny dopravu v brněnských Husovicích

28.5.2012 v 15.54 Podezřelý předmět, umístěný na semaforu na Tomkově náměstí, ochromil v pondělí 28. května brněnskou dopravu. V dopoledních hodinách se uzavřelo Tomkovo náměstí spolu s tunelem v Husovicích. 

Na podezřelý balíček, umístěný na jednom ze semaforů této rušné křižovatky, upozornila v ranních hodinách kolemjdoucí chodkyně. Na místo vyrazila policejní auta a hasičské jednotky, které celou oblast uzavřely bezpečnostními páskami. Na místo byli přivoláni také pyrotechnici.
Policisté byli nuceni odklonit veškerou dopravu v dané oblasti, což nebylo zrovna jednoduché. Jedná se o důležitou část Velkého městského okruhu spojující výpadovky na Svitavy a dálniční přivaděče. Od Králova Pole a Lesné byla doprava odkloněna přes Černá Pole.
"Kvůli uzavřené oblasti Tomkova náměstí bylo nutné udělat několik opatření na linkách městské hromadné dopravy 4, 25, 26, 44, 45, 57 a 84. Tramvaj linky 4 se otáčely u vozovny Husovice. Trolejbusy 25 a 26 jezdily po 7 minutách od Staré osady na Novolíšeňskou a zpět. Autobus 57 se otáčel na ulici Merhautové. Autobusy linek 44, 45 a 84 jely po Bubeníčkové, Jugoslávské a Merhautové. Zastávky v okolí Tomkova náměstí nebyly přibližně od 9.25 hodin obsluhovány," uvedla mluvčí Dopravního podniku města Brna Linda Škrancová.
Krátce po jedenácté hodině byla doprava v oblasti Husovic uvolněna, linky městské hromadné dopravy se postupně vracely na své trasy a odjezdy podle jízdního řádu.

Více fotografií najdete zde.

Odkaz: http://www.novinky.cz/vase-zpravy/jihomoravsky-kraj/brno-mesto/1796-10933-podezrely-predmet-zastavil-na-temer-dve-hodiny-dopravu-v-brnenskych-husovicich-.html

vytisknout  e-mailem