Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Podezřelý balíček v centru Prahy zastavil tramvaje, doprava kolabovala

19. prosince 2012 12:29 Pražští policisté zkoumali kolem poledne podezřelý balíček na rohu ulic Ječná a Lipová. Na místo byl přivolán policejní pyrotechnik. Po dobu zásahu byla Ječná ulice zcela uzavřena. Tramvaje byly odkloněny, auta vytvořila dlouhé kolony. Ukázalo se, že balíček obsahoval plastové kličky od oken. 

Opuštěný balík o rozměru 30 krát 10 krát 50 centimetrů zabalený do papíru a stažený umělohmotnou páskou objevil ve tři čtvrtě na jedenáct kolemjdoucí, který zavolal na linku 158.
"Řekl, že na křižovatce Ječné s Lipovou ulicí je o sloup světelné signalizace opřený podivný balík. Na místo jsme proto ihned vyslali našeho pyrotechnika," řekla iDNES.cz pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová.
Policie zároveň uzavřela celou Ječnou ulici. Tramvajové linky 4, 10, 16 a 22 byly z náměstí I. P. Pavlova odkloněny na náhradní trasy. Auta vytvořila v okolních ulicích a i na navazujících komunikacích dlouhé kolony.
"Pyrotechnik v balíku nakonec objevil plastové kličky od oken. Žádné nebezpečí tedy nikomu nehrozilo," doplnila Rösslerová.
Provoz byl plně obnoven pár minut před polednem. Do Ječné se vrátily tramvaje i autobusy, kolony vozidel se začaly pomalu rozjíždět.
Autor: sfo
Zdroj: http://praha.idnes.cz/podezrely-balicek-v-centru-prahy-d4m-/praha-zpravy.aspx?c=A121219_121640_praha-zpravy_sfo

vytisknout  e-mailem