Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podezřelí řidiči z trestných činů

KLADENSKO - O víkendu policisté zjistili u osmi řidičů jízdu pod vlivem návykových látek nebo v zákazu řízení. 

Policie opakovaně upozorňuje řidiče, že jízda pod vlivem návykových látek je velice nebezpečná a pokud řidič, který požil návykovou látku usedne v tento okamžik za volant, vystavuje do nebezpečné situace sám sebe, ale i spolujezdce, ostatní řidiče i chodce. V tento moment se stává dopravní prostředek zbraní a je ohrožen život a zdraví všech účastníků silničního provozu.
Každý řidič, kterému byl uložen zákaz řízení všech motorových vozidel je povinen tento zákaz řízení respektovat, neboť při jeho nedodržení se dopouští trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Policisté územního odboru Kladno v průběhu tohoto víkendu od pátku 6. února do neděle 8. února 2015 zjistili po celém území Kladno celkem osm řidičů, kteří jsou nyní podezřelí z trestného činu. Tři řidiči jsou nyní podezřelí z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a šest řidičů z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policejní hlídky kontrolní činnost prováděly po celém kladenském okrese a neukáznění řidiči byli zjištěni nejen v Kladně a ve Slaném, ale také v obci Smečno, Velvary, Zlonice a Velká Dobrá, a to během denních hodin, tak i v nočních nebo v brzkých ranních hodinách.
 
Při silniční kontrole v Kladně v Severní ulici byl policejní hlídkou zjištěn jeden řidič, u kterého po provedení dechové zkoušky byla naměřena hodnota 1,68 promile alkoholu v dechu. Tento padesáti tříletý muž z Kladna je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
U pěti řidičů ve věku od osmnácti do třiceti sedmi let byla zkouška na alkohol s negativním výsledkem, ale ovšem u všech těchto řidičů byla pozitivní zkouška na drogy, a to provedená testem na návykové látky. Tito neukáznění řidiči jsou také podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. 
 
Dále policisté zastavili tři řidiče ve věku dvacet čtyři, dvacet sedm a třicet sedm let , kteří usedli za volant, ačkoliv mají platný zákaz řízení motorových vozidel. V současné době jsou podezřelí z trestného činu maření úředního rozhodnutí.
 
Dvaceti čtyřletý řidič ze Slánska se údajně dopustil dvou trestných činů, a to maření úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky a byl umístěn do policejní cely.
Tento mladý řidič byl spatřen policejní hlídkou ve svém vozidle v obci Smečno ve Svinářovské ulici. Policisté se snažili toto vozidlo zastavit světelnou signalizací, což řidič nerespektoval a začal svým vozidlem zrychlovat a ujíždět ve směru na obec Třebichovice. Následně vozidlo zastavil a pokusil se o útěk z vozu, což mu nebylo umožněno zasahující policejní hlídkou. Podezřelý řidič se ihned doznal k zákazu řízení. Policisté vyzvali podezřelého k provedení zkoušky na přítomnost návykových látek, která byla provedena testem DrugWipe 5S. Zkouška byla s pozitivním výsledkem na látku amfetamin/metamfetamin. Zadržený řidič si zajistil vozidlo proti odcizení, které si na místo dostavil převzít jeho majitel. 
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
9. února 2015

vytisknout  e-mailem