Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podezřelí dopadeni za pár hodin po loupeži!

KRÁLOVÉHRADECKO - Hrozí jim až desetiletý pobyt za mřížemi! 

Ze zločinu loupeže, spáchaného ve spolupachatelství, obvinil dnes policejní komisař 25letého muže z Ostravy a 28letého muže z Hradce Králové.
Muži zákona jim kladou za vinu, že dne 3. 9. 2015, krátce po třetí hodině ranní, společně vstoupili po vzájemné dohodě  do jedné herny v Hradci Králové. Přitom byli maskováni šátky přes obličej, čepicemi a tmavým oblečením. Nejprve zde fyzicky napadali 60letého muže, obsluhujícího hernu tak, že ho povalili na zem, kde na něj zaútočili pěstmi a kopanci. Starší z dvojice měl poté z místnosti pro obsluhu odcizit tři kasírtašky s finanční hotovostí, mobilní telefon a dioptrické brýle. Následně  z místa činu utekli. Poškozený muž utrpěl zranění, které si vyžádalo ošetření v nemocnici. Mladší z obviněné dvojice se k činu přiznal, druhý nikoliv.
Policisté tento případ objasnili ve velmi krátké době po jeho spáchání. Pětadvacetiletého muže nalezla policejní hlídka jen pár hodin po loupeži nedaleko místa činu poté, co na podezřelého, který se ukrýval na střeše jedné garáže,  upozornil náhodný svědek. Zadržení druhého z dvojice bylo tak jen otázkou času. Policisté rovněž nalezli v jedné ze zahrad oblečení a peněženky (bez finanční hotovosti), kterých se na útěku zbavili. Za loupež jim hrozí až 10letý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 4. září 2015 ve 12:30
Odkazy do noveho okna

loupež-foto1

loupež-foto1 

Detailní náhled

loupež-foto2

loupež-foto2 

Detailní náhled

loupež-foto3

loupež-foto3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem