Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podezřelého dopadli policisté z Benátek těsně po krádeži

MLADOBOLESLAVSKO – Až na 3 roky může skončit ve vězení. 

Hned první den v novém roce se 32letý muž vydal pro naftu, tu se však rozhodl si opatřit nelegálním způsobem v Benátkách nad Jizerou.

Zaměstnanci městského úřadu, kteří ve večerních hodinách obsluhovali městský kamerový systém na kamerách zaznamenali pohyb osoby u areálu firmy v Benátkách nad Jizerou části Kbel.

Policisté z Benátek se proto okamžitě vydali na místo, aby podezřelou osobu a její jednání v areálu prověřili, ta se tam ale již nenacházela. Jen o několik minut později ale policisté podezřelého 32letého muže vypátrali. Do areálu přišel, aby z pracovních strojů neoprávněně odčerpal pohonné hmoty – 40 litrů nafty.

Šetřením a ve spolupráci s mladoboleslavskými kriminalisty bylo zjištěno, že ten samý muž se na místo měl dostavit opakovaně, a již v říjnu měl překonat oplocený pozemek v Kbelu, odcizit 3 kanystry a odčerpat 60 litrů nafty z pracovního stroje.

Těchto jednání se muž dopouštěl, ačkoli byl za obdobný trestný čin v posledních 3 letech odsouzen. Policisté hned druhý den 32letému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže, za což mu v jeho případě hrozí až 3letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
5. ledna 2022

vytisknout  e-mailem