Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Podezřelé chování zákazníka

Nic netušící zákazník svým chováním upozornil na řidiče vozidla taxi, který byl pod vlivem drog a ve vozidle převážel větší množství omamných a psychotropních látek. 

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky zastavili v sobotu, krátce po třetí hodině ranní v Michelské ulici v Praze 4, vozidlo označené jako TAXI. Na samotný vůz policisty upozornil zákazník, který si TAXI zavolal, jelikož se před projíždějící policejní hlídkou schovával a následně rychle nastoupil do auta. Při samotné silniční kontrole policisté zjistili, že řidič je pod vlivem drog a to konkrétně pod vlivem pervitinu a kokainu. Následně bylo prohlídkou vozidla zjištěno, že se ve vozidle nacházejí omamné a psychotropní látky, a to konkrétně větší množství látky kokain, pervitinu a marihuany.  Z tohoto důvodu si „péjáci“ na místo zavolali kriminalistu z Prahy IV, který se zabývá drogovou problematikou. Ten si místo a nalezené drogy převzal.

Osmačtyřicetiletý muž byl omezen na osobní svobodě a následně převezen na policejní služebnu, kde si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což mu v případě odsouzení hrozí až dva roky za mřížemi. Dále je muž podezřelý i z přestupku na úseku dopravy, jelikož řídil pod vlivem drog. Po vyhodnocení biologického materiálu může být muž podezřelý  i ze spáchání trestného činu řízení pod vlivem návykové látky.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 6.10.2020

vytisknout  e-mailem