Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Podezřelá žena odcizila nejen pelech pro štěně

Kriminalisté pátrají po podezřelé skupině, která má na svědomí krádež vozidla na Praze 2, poté vloupání do auta na Proseku, ale například i nehodu v centru Prahy. 

Detektivové z 6. oddělení třetího policejního obvodu pracují od 13. prosince společně s policisty z místního oddělení na Proseku na případu vloupání do vozidla Škoda Fabia. Policistům se přihlásil všímavý svědek a popsal jim muže, který v ulici Mimoňská zaparkoval s vozidlem Iveco Daily a do škodovky se vloupal. Zapamatoval si i registrační značku, která navíc v evidencích figurovala jako odcizená. Policisté pak zjistili, že jejich kolegové z místního oddělení na Novém Městě pracují už od 6. prosince na případu krádeže tohoto vozu z ulice Wenzigova a stále se jim nedaří pachatele dopadnout.
 
Kriminalisté tak začali s důkladným „skládáním mozaiky“ a přitom zjistili, že asi půl hodiny před vloupáním do Fabie vozidlo Iveco Daily přijelo před obchodní dům v pražských Čakovicích, z něj vystoupila mladá žena a namířila si to do hypermarketu. Tam pak odcizila pelech pro své štěně, které jí vykukovalo zpod bundy, a snažila se odejít ven bez placení. Za pokladnami ji zastavila ostraha, odcizený pelech jí odebrala, ženě se ovšem podařilo uprchnout ven. Okamžitě poté přisedla do odcizeného vozidla Iveco a odjela společně s další osobou směrem na Prosek, kde se pak dvojice vloupala do Fabie.     
 
O šest dní později, v pravé poledne, pak dopravní policisté nalezli toto odcizené vozidlo zaparkované v ulici Karolíny Světlé. Půl hodiny předtím totiž řidič tohoto vozu způsobil na Karlově náměstí dopravní nehodu, kde se střetl s autobusem a z místa ujel. Podle svědka měl řidič za pomalé jízdy vyskočit z auta a utíkat směrem k ulici Krocínova, kolemjdoucí proto utíkal k vozu, zastavil ho a oznámil vše na policii.
 
Policisté mají k dispozici několik kamerových záznamů, které zachytily příjezd odcizeného Iveca k nákupnímu centru, poté podezřelou ženu se štěnětem na prsou v supermarketu, která odcizila pelech a utekla bez placení a kamery zaznamenaly i muže vyskakujícího z vozidla v centru Prahy poté, co se střetl s autobusem a z místa ujel. 
 
Muž je ve věku kolem 25 až 30 let, vysoký asi 175 centimetrů, sportovní postavy. Oblečený byl do hnědých kalhot, černého trička s nápisy a hnědé bundy s černým lemováním. Na hlavě měl černou kšiltovou čepici s bílým potiskem, pravděpodobně značky Puma, na nohou měl černé boty s bílou podrážkou. Žena je ve věku kolem 25 až 30 let, vysoká asi 170 centimetrů, štíhlé postavy. Má delší, světle hnědé vlasy s melírem, oblečená byla do černých kalhot a černého prošívaného kabátu s opaskem, pod kterým měla na hrudi štěně. Přes rameno měla bílou kabelku a na nahou černé kozačky.
 
Jakékoliv informace k těmto osobám, jejich totožnosti, pohybu nebo pobytu přijmou policisté na tísňové lince 158. Kriminalisté je podezřívají ze spáchání trestného činu krádeže, za což jim hrozí až dvouleté vězení.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 18. 2. 2014
Odkazy do noveho okna

Havarované odcizené vozidlo

Havarované odcizené vozidlo 

Detailní náhled

Havarované odcizené vozidlo 2

Havarované odcizené vozidlo 2 

Detailní náhled

Havarované odcizené vozidlo 3

Havarované odcizené vozidlo 3 

Detailní náhled

Odcizená dodávka před obchodním centrem

Odcizená dodávka před obchodním centrem 

Detailní náhled

Odcizená dodávka s podezřelou osobou

Odcizená dodávka s podezřelou osobou 

Detailní náhled

Podezřelá žena

Podezřelá žena 

Detailní náhled

Podezřelá žena se štěnětem

Podezřelá žena se štěnětem 

Detailní náhled

Podezřelý muž odchází od havarovaného vozidla

Podezřelý muž odchází od havarovaného vo... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem