Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podezřelá trojice ze zlatnictví

PRAHA VENKOV-JIH - Krádeže šperků ve zlatnictví vyšetřují od úterý 28. října letošního roku policisté z obvodního oddělení Čestlice 

Kolem poledního se dostavil muž v doprovodu dvou žen do obchodu se šperky. Trojice si postupně nechala předvádět nabízené zboží. V průběhu nákupu před uhrazením vybraného zboží využil pak některý z nich chvilkové nepozornosti obsluhy a nikým nepozorován část šperků ukryl a vynesl z prodejny. Prodavač odcizení zboží zjistil až po odchodu trojice, která obchod opustila pod záminkou využití služeb směnárny, aby mohlo být vybrané zboží uhrazeno tuzemskou měnou.
Po vyhodnocení kamerových záznamů, jakož i z výpovědi obsluhy se podařilo získat popis podezřelé trojice, která se v inkriminované době pohybovala ve zlatnictví. Jednalo se o:
1) čtyřicetiletého muže tmavší pleti, silnější 180 cm vysoké postavy, černých krátce střižených vlasů s temenní pleší, hovořil anglicky a dalším blíže neurčeným jazykem, oblečeného do modrého svetru, zelené polokošile, černých riflí a na hlavě měl nasazené sluneční brýle zlaté barvy,
2) čtyřicetiletou ženu tmavší pleti, silnější 165 cm vysoké postavy, černých delších vlasů stočených do culíku, v ušních lalůčcích zavěšeny větší náušnice kruhového tvaru ze žlutého kovu, zlaté přední zuby v horní čelisti, oblečené do kožené bundy světlejšího odstínu černé barvy, halenky modré barvy, černých dlouhých šatů, přes rameno zavěšenou kabelku v kombinaci černé a stříbrné barvy, hovořící pouze neznámým jazykem,
3) mladí ženu, zdánlivého stáří 22 let, tmavší pleti, silnější 170 cm vysoké postavy, delších vlasů stočených do culíku v odstínu hnědočervené barvy, oblečené do bundy v kombinaci béžové a černé barvy opatřené kapucí, riflí s ornamenty, hovořící neznámým jazykem.
Škoda na odcizeném zboží byla předběžně vyčíslena na částku přesahující 120 tisíc korun. Policisté případ šetří jako trestný čin krádež, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let.
Policisté předpokládají, že by muže a obě ženy na fotografiích a podle popisu mohl někdo z občanů poznat. Proto se obracejí na občany se žádostí, aby jim pomohli zjistit jejich totožnost. Jakékoliv informace k tomuto případu jim mohou sdělit osobně přímo na služebně obvodního oddělení Čestlice nebo je mohou zavolat prostřednictvím bezplatné tísňové linky Policie České republiky 158.
 
nprap. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
29. října 2014
Odkazy do noveho okna

č. 1 detail muž

č. 1 detail muž 

Detailní náhled

č. 2 detail muž

č. 2 detail muž 

Detailní náhled

č. 3 detail muž

č. 3 detail muž 

Detailní náhled

č. 4 detail ženská dvojice

č. 4 detail ženská dvojice 

Detailní náhled

č. 5 detail trojice

č. 5 detail trojice 

Detailní náhled

č. 6 detail trojice

č. 6 detail trojice 

Detailní náhled

č. 7 detail mladší žena

č. 7 detail mladší žena 

Detailní náhled

č. 8 detail starší žena

č. 8 detail starší žena 

Detailní náhled

č. 9 detail trojice

č. 9 detail trojice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem