Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Podesáté to už nevyšlo

VSETÍNSKO: Policisté zadrželi ve středu ve Vsetíně zloděje. 

Minulý týden krátce po neúspěšné krádeži policisté zadrželi devatenáctiletého muže z Valašského Meziříčí. Celkem zjistili deset skutků, ze kterých jej v pátek obvinili.

Devatenáctiletý mladík z Valašského Meziříčí skončil v rukou policistů minulou středu půl hodiny před půlnocí. Mladík se pokusil ukrást peněženku z odložené kabelky ve vsetínské nemocnici ze zázemí personálu. Personál si jej ale všiml, mladík peněženku zahodil a dal se na útěk. Za chvíli jej policisté našli v centru Vsetína a dovezli na policejní služebnu.

Kriminalisté zjistili, že právě odložené věci jsou cílem choutek zloděje. Od poloviny ledna tak v devíti případech odcizil věci za téměř třicet tisíc korun. Na podesáté se mu to nepovedlo. Vyhledával místa, kde si lidé odkládají věci, jako jsou školní šatny, šatny tělocvičen nebo kanceláře firem. Na všechna vybraná místa se dostal bez použití násilí, využil nepozornosti uživatelů. Všechny případy se odehrály ve Valašském Meziříčí a Vsetíně. Zajímali jej mobilní telefony, notebooky, peněženky a přišel si i k náramkovým hodinkám. Věci potom obratem za zlomkovou cenu prodával. Ve dvou případech se dostal i k bezkontaktním platebním kartám, se kterými učinil několik stokorunových nákupů.

V pátek kriminalisté zahájili trestní stíhání tohoto muže pro trestné činy krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Při prokázání viny muži u soudu hrozí až tříleté vězení.

21. března 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem