Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Poděkování děčínským ,,dopravákům“

DĚČÍN - Ta nejcennější zpětná vazba. 

Setkání s dopravními policisty nerovná se vždy jen pokuta. U dopravních nehod jsou často jako první a jejich práce nespočívá jen v zadokumentování dopravní nehody, ale mnohdy i s poskytnutím  psychické pomoci a podpory.

V těchto dnech obdržel ředitel územního odboru PČR Děčín plk. Tomáš Kolbaba poděkování, které patřilo děčínským dopravním policistům, a to od ženy, s níž se o několik dní předtím setkali při šetření  dopravní nehody v Děčíně.  Žena se jako řidička stala účastnicí dopravní nehody, která se naštěstí obešla bez zranění. Ve vozidle s ní cestovaly dvě malé dívky ve školním věku. 

,, Již nikdy nechci zažít pocity viny, zoufalství, strachu o život malých dívenek, jejich vyděšené pohledy,   přibližuje situaci v děkovném dopisu řidička.

,, Po nějaké době přijelo vozidlo s policisty, kteří se okamžitě zorientovali a postupovali naprosto profesionálně. Nešťastné a zoufalé řidičce vše vysvětlili, trpělivě poučili o mých právech a povinnostech. Udělili mi rady a poučení. Naprosto mne však "dostali na kolena" svou lidskostí, porozuměním, soucitem, trpělivostí, povzbuzením a vřelostí. 

Nemohu jinak : prosím Vás a žádám, zda byste mohl ocenit veřejně jejich přístup při řešení dopravní nehody. Jsem naprosto přesvědčena, že pod jejich modrými tričky na zádech schovávají  " malá, nenápadná andělská křídla".  Jen je někdy my, civilisté, vůbec nevidíme. Někdy nedoceníme jejich roli a zodpovědnost, se kterou řeší naši nezodpovědnost, hazard a nerozvážnost, kdy riskujeme a ocitáme se na hraně mezi životem a...  Na dálku vyznávám obdiv a pokoru k jejich práci. Věřím, že najdete způsob, jak ocenit Vaše podřízené a moje  - doslova zachránce. Upřímně jim děkuji a tím i celé POLICII ČR, “  dodává v dopisu řidička.

Přestože i takovéto zákroky patří k běžné činnosti policistů, poděkování, které neslýcháme tak často, si nesmírně vážíme. Pro policisty je každé „díky“ motivací pro výkon jejich poslání, tedy „pomáhat a chránit“.  Každé takové poděkování policisty potěší a je to pro ně cenná zpětná vazba.

Znění děkovného dopisu je anonymizováno a redakčně zkráceno.

31. srpna 2023
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem