Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Podchod v Rožnově p. R. zdobí barevné vláčky

VSETÍNSKO: Cesta podchodem je bezpečnější, než přes koleje! 

Podchod pod železnicí v blízkosti vlakového nádraží v Rožnově p. R. je od minulého pátku vyzdoben několika vláčky, které vymalovaly děti z rožnovských základních škol. Smyslem malování podchodu bylo upozornit, že podchody jsou bezpečnější než cesta přímo přes koleje.
 
Vymalováním podchodu jsme ukončili projekt s názvem „Bezpečná železnice“, jehož realizace v okrese Vsetín začala na jaře letošního roku, kdy do Vsetína a Valašského Meziříčí zavítal Preventivní vlak, ve kterém se žáci druhého stupně a středoškoláci dozvěděli o rizicích spojených s cestováním vlakem i pohybem v okolí železnic. Abychom toto téma žákům ještě více přiblížili, vyhlásili jsme fotografickou soutěž s názvem ŽELEZNICE (ne) HEZKÁ a (ne) BEZPEČNÁ, která byla ukončena v květnu. Jelikož Preventivní vlak už nemohl dorazit do Rožnova p. R., rozhodli jsme se společně s Drážní inspekcí zastoupenou mluvčím Mgr. Martinem Drápalem a vedením města Rožnov p. R. důležité informace ohledně bezpečnosti na železnicích předat žákům rožnovských základních škol i okolních škol teď v září. Minulý týden probíhaly na základních školách přednášky ze strany Drážní inspekce a Policie ČR určené pro žáky 8. a 9. tříd základních škol. Žáci se dozvěděli, jak končí zbytečná rizika spojená s nerozvážným chováním na železnici, frajerstvím nebo nepozorností.
  
V pátek pak bylo v plánu vymalovat v Rožnově p. R. podchod pod železnicí. Tohoto úkolu se zhostili žáci čtvrtých a pátých tříd základních škol, kteří společně se svými učitelkami vymalovali v podchodu svůj vláček. Ještě předtím jsme si s nimi krátce popovídali o bezpečném chování při nastupování, vystupování z vlaku, při přecházejí a přejíždění kolejí na železničních přejezdech a podobně. Procházení podchodem je tak od minulého pátku díky barevným vláčkům daleko příjemnější. Doufáme, že lidé teď budou podchod využívat a nebudou si zkracovat cestu přes koleje, což je velmi nebezpečné.
 
 
24. září 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem