Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Podcenil dohled nad svou peněženkou

LIBERECKO - První sváteční den se přišel mladý muž pobavit do jedné z restaurací ve Frýdlantu a na odchodu zjistil, že nemá peněženku. Přišel o téměř pět tisíc korun. 

První sváteční den okolo druhé hodiny ráno se přišel mladý muž pobavit do jedné z tamních restaurací ve Frýdlantu. Ve víru zábavy nevěnoval pozornost svým osobním věcem, které si odložil na opěradlo židle. Ve svém oblečení ponechal mimo jiné v kapse i peněženku. Během zábavy zaplatil ještě svou útratu a znovu se vrátil za svými přáteli. Na svou lehkomyslnost však záhy doplatil. V místě bydliště okolo osmé hodiny ráno ho čekalo nepříjemné zjištění, když sáhl do kapsy a tato byla prázdná. Krádež ohlásil bezprostředně na policii, kdy policistům sdělil, že v peněžence měl  uloženy osobní doklady, platební kartu a finanční hotovost ve výši 4.000 korun. Celkově neznámý pachatel připravil poškozeného muže o bezmála pět tisíc korun. Tato nepříjemná zkušenost je pro muže do budoucna dostatečným ponaučením, aby si více chránil své věci a nedával tak příležitost zlodějům. 

V těchto dnech zahájili frýdlantští policisté základní úkony trestního řízení pro přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě dopadení pachatele ho může soud poslat až na dva roky za mříže.


29. 12. 2015
por. Bc. Bohdanka Capuličová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem