Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Podání žádosti ePozvání

Ředitelství služby cizinecké policie spouští od 1. 10. 2020 internetovou aplikaci ePozvání. 

Rádi bychom tímto seznámili širokou veřejnost s novinkou při vyplňování formuláře Pozvání, který slouží k pozvání osoby z třetí země k pobytu na území České republiky a přikládá se k žádosti o udělení víza.

Hned v úvodu je však nutné zmínit a připomenout, že s ohledem na šíření nemoci Covid-19 Policie České republiky ověřuje pozvání pouze u cizinců třetích zemí, které jsou uvedené na seznamu zemís nízkým rizikem nákazy nebo cizinců, kteří splňují výjimky pro vstup na území České republiky dle ochranného opatření Ministerstva zdravotnictví České republiky.

Pokud tedy osoba, kterou chcete na území České republiky pozvat, splňuje podmínky vyplývající z těchto dočasných omezení, máte možnost vyplnit formulář Pozvání v elektronické podobě na Portálu veřejné správy - „ePozvání.

Zvoucím osobám tak nabízíme, aby svůj čas již netrávily bezchybným vyplňováním listinného formuláře na úřadovnách Policie České republiky. V pohodlí svého domova či kanceláře si, prosím,  prostudujte náš letáček a poté klikněte na odkaz ePozvání“. Postup vyplňování je sice stejný, ale nezapomeňte, že  na konci Vám bude vygenerován pětimístný kód, který si uschovejte pro další použití pro jednání na úřadovně Policie České republiky.

Smyslem této aplikace je především minimalizovat potřebu veřejnosti navštěvovat úřadovny Policie České republiky. Pokud ovšem nemáte možnost vyplnit formulář elektronicky, i nadále zůstává možnost ručního vyplnění papírového formuláře Pozvání.

V závěru bychom chtěli apelovat, abyste měli na paměti, že v současné chvíli je naší povinností dodržovat ochranná opatření vydaná Ministerstvem zdravotnictví České republiky. Při návštěvách na úřadovnách Policie České republiky dodržujte tedy zásady 3R – Ruce, Roušky a Rozestupy.

kpt. Bc. Renata Grecmanová
tisková mluvčí
Ředitelství služby cizinecké policie

vytisknout  e-mailem