Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pod zemí aneb k úkrytu volil specifické místo

MŘ Ostrava 

Vše začalo před čtvrtou hodinou ranní dne 15. 9. 2018, kdy řidič vozu zn. Škoda Octavia (opatřeného zahraničnIMG_20180519_175627.jpgí registrační značkou) na Muglinovské ulici v Ostravě nerespektoval pokyn k zastavení a dal se na újezd. Vůz posléze projel zábranou na staveništi, zastavil před betonovými obrubníky (nemohl tak zřejmě pokračovat dále) a řidič se dal na útěk. Místo bylo zajištěno dalšími hlídkami, povolán byl psovod se služebním psem Bartem. Policisté postupně započali propátrávat terén.
Jedna z kanálových vpustí, sic zakrytá poklopem byla, leč jinak než ostatní. Služební pes Bart neomylně označil místo a policisty tak nasměřoval k úkrytu. Po sejmutí poklopu byla v hloubce několika metrů patrná obuv. Když policista sestoupil do prostoru, bylo zjištěno, že se zde ukrývá muž.
Policisté poté zjistili, že se jedná o 37letého muže. Soud mu uložil zákaz činnosti (spočívající v zákazu řízení motorových vozidel) do listopadu roku 2020. Orientační zkouška muže k přítomnosti drog byla pozitivní na látku amphetamin/methamphetamin. Muž se později podrobil lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu. Vozidlo bylo evidováno v systému pátrání. Policisté automobil zajistili a nyní zjišťují další okolnosti v této věci.
Muž je aktuálně podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Po zjištění dalších skutečností však nevylučujeme souběh s dalšími trestnými činy.
Nutno doplnit, že se nejedná o první úspěšný zákrok osmiletého služebního psa Barta. Jeho „pán“ jej za úspěšné vypátrání ukryté osoby v nelehkém terénu odměnil oblíbenou hračkou.


mjr. Mgr. Gabriela Pokorná
vrchní komisař       

vytisknout  e-mailem