Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pod vlivem v kradeném „narazil“ na policisty

Policisté zadrželi muže, který jel v odcizeném vozidle pod vlivem drog. 

Ve čtvrtek 10. ledna si policisté pohotovostní motorizované jednotky v rámci hlídkové činnosti všimli vozidla Citroën, které kolem páté hodiny ráno projíždělo Bajkalskou ulicí v Praze 10. Z osobní znalosti hlídka věděla, že vůz stejného typu a barvy, byl o den dříve odcizen v Praze 8. Jediná věc, která nesouhlasila, byla mezinárodní poznávací značka umístěná na vozidle. I tak se policisté rozhodli vozidlo zastavit a řidiče zkontrolovat. O tom, že to byl dobrý nápad, se přesvědčili záhy. Tabulky registračních značek, které byly na vozidlo právoplatně přiděleny, nalezli hned za sedačkou řidiče.

Ten na místě policistům přiznal, že je sundal a dal si místo nich jiné, které si vzal z jiného vozidla. Proč tak učinil, však vysvětlit nedokázal. K vozidlu uvedl, že jej má půjčené od známého.

Provedenou lustrací v policejních evidencích byl potvrzen fakt, že vozidlo prochází jako odcizené, ale také skutečnost, že muž má vysloven zákaz řízení motorových vozidel do konce dubna tohoto roku. Provedená dechová zkouška byla negativní, test na drogy však vyšel pozitivně na přítomnost amfetaminu/ metamfetaminu a také pervitinu.

Jednatřicetiletý provinilec byl na místě zadržen a následně předveden na policejní služebnu k dalším úkonů.

Celý případ je prošetřován pro podezření z trestných činů maření úředního rozhodnutí, neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Muž se bude navíc zodpovídat s poškození zaparkovaného vozidla, do kterého narazil, když ho policisté stavěli.

por. Mgr. Jan Rybanský - 14. ledna 2018  

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem