Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pod vlivem opiátů ujela 45 kilometrů

ZLÍNSKO: Její zmatenou jízdu ukončil náraz do jiného vozu.  

Včera kolem deváté hodiny ráno vyslal operační důstojník policisty z pohotovostního a eskortního oddělení na jedno ze zlínských sídlišť, kde podle oznámení občanů chaoticky jezdila vozidlem po chodníku žena. Při příjezdu na parkoviště policisté už zdálky viděli mávající ženu, která bezmocně čekala na jejich příjezd. Svou jízdu po chodníku totiž ukončila nárazem do zaparkovaného Fordu. Policisté zjistili, že se jedná o šestačtyřicetiletou ženu z uherskohradišťska, která ráno vyrazila do místa svého zaměstnání ve Zlíně. Vzhledem k tomu, že neznala přesnou cestu, na sídlišti se ztratila a nevěděla, kudy má jet dál. Rozhodla se zkrátit si trasu přejezdem po chodníku na ulici o blok níž. Ovšem při sjíždění z chodníku zpět na komunikaci, poškodila zaparkované auto. Škoda na obou vozidlech se vyšplhala na třicet tisíc korun.
 
Policisté dechovou zkouškou vyloučili požití alkoholu před jízdou. Žena však působila dezorientovaným dojmem, slovní projev byl pomalý, špatně se vyjadřovala. Proto přistoupili ještě ke kontrole na požití drog, která vyšla pozitivně s tím, že žena požila opiáty. Vyšlo najevo, že pod jejich vlivem ujela celých pětačtyřicet kilometrů. Policisté tedy paní, která požití léků přiznala, odvezli k odběrům biologického materiálu do zlínské nemocnice a vyšetřování nehody způsobené pod vlivem drog si převzali dopravní policisté.
 
Žena je podezřelá z přestupku, za což jí hrozí tučná pokuta. Nelze ale vyloučit, že nehodu na základě výsledků krevních testů překvalifikujeme na přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, za který by si v případě odsouzení mohla posedět až tři roky za mřížemi.
                                                                                   
 
25. září 2014, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem