Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pod vlivem návykových látek se neřídí!

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Na místo dopravní nehody se vrátil, ale až na výzvu policie.  

Během prodlouženého víkendu zastavili naši policisté hned několik řidičů, kteří se nezdráhali usednout za volant pod vlivem návykových látek. Jeden z nich dokonce způsobil i dopravní nehodu.

Ve čtvrtek 8. května krátce před šestou hodinou ráno projížděl Osvětimany řidič passatu. Na místní křižovatce se chtěl s autem otočit. Jenže vlivem vysoké rychlosti otočku nezvládl a vyjel mimo silnici. Při tom poškodil dva betonové obrubníky, sloup veřejného osvětlení a oplocení pozemku základní školy. Řidič z auta vystoupil, a aniž by nehodu oznámil policii, z místa odešel. Vrátil se až po výzvě policistů. Ti s ním provedli dechovou zkoušku, která vykázala hodnotu 1,53 promile. Muž byl převezen do Uherskohradišťské nemocnice k odběru krve. Případem se i nadále zabývají policisté. Škoda je prozatím vyčíslena na sto šedesát čtyři tisíc korun.

Čtyřiadvacetiletou řidičku, která byla účastnicí dopravní nehody u Starého Hrozenkova, zastavili policisté u Uherského Brodu po třetí hodině ráno. Žena nejen že má vyslovený zákaz řízení až do roku 2018, ale navíc řídila pod vlivem drog. Nyní je podezřelá z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Na ten zákon pamatuje až dvouletým odnětím svobody.

Ve čtvrtek odpoledne vjížděl do Starého Města pětačtyřicetiletý řidič Felicie. Jeho cestu ukončila hlídka policistů poté, co muž nadýchal 1,57 promile. I on je nyní podezřelý z trestného činu. Hrozí mu až rok vězení včetně zákazu řízení až na deset let!

Policisté z Bojkovic zastavovali o pár hodin později řidiče motorky. Osmnáctiletý mladík se hlídky zalekl, nechal motorku motorkou a utekl. Zřejmě špatné svědomí dohnalo řidiče k tomu, že se na místo vrátil a ke všemu se přiznal. Dechová zkouška vyšla s výsledkem 1,43 promile.

Rumem se před jízdou fiatem posilnila třicetiletá řidička. V sobotu krátce po půlnoci ji policisté zastavili v Suché Lozi. V dechu jí naměřili 1,28 promile.

Bez řidičského průkazu a ještě pod vlivem alkoholu se rapidem pokoušel přepravit pětadvacetiletý muž. Policisté ho zastavili v neděli pár minut po půlnoci v ulici Dvořákova v Uherském Hradišti. Dechový přístroj ukázal hodnotu 2,62 promile alkoholu. Za tuto nebezpečnou a velmi nezodpovědnou jízdu mu hrozí vězení a zákaz řízení.

Alkoholem se neposilňovali jen řidiči za volantem, ale také cyklista. Včera večer se snažil projet ulici Provazní v Uherském Brodě čtyřicetiletý muž. Ten měl hodně popito, což se potvrdilo dechovou zkouškou. Hodnota 2,52 promile alkoholu mu jistě na dlouhou dobu utkví v paměti. Hrozí mu totiž pokuta od pětadvaceti do padesáti tisíc korun!

11. května 2015, por. Bc. Milena Šabatová


 

vytisknout  e-mailem