Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pod vlivem drog usedl na volant

KLADENSKO – Řidiči byl zadržen řidičský průkaz a hrozí mu maximální trest jeden rok odnětí svobody. 

Policisté obvodního oddělení Unhošť při provádění kontrolní činnosti na pozemních komunikacích dne 14. května 2020 po dvanácté hodině zastavili osobní vozidlo Škoda Fabia, jehož řidičem byl zjištěn čtyřiačtyřicetiletý muž z Kladna. Policisté v rámci silniční kontroly vyzvali řidiče k testu na drogy, který byl s pozitivním výsledkem.  Následně byl proveden odběr biologického materiálu v kladenské nemocnici. Řidič usedl za volant a vydal se na trasu z Kladna přes obec Velkou Dobrou po silnici č. 118 ke kruhovému objezdu u obce Braškov na Kladensku, ačkoliv si byl vědom, že užil návykovou látku pervitin, což následně doznal.

Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a nyní je za své protiprávní jednání podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši 1 rok.

Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Tito řidiči jsou nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích. 

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
15. května 2020

vytisknout  e-mailem