Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pod vlivem drog s odcizeným vozidlem havaroval

KRAJ/LIBERECKO - Řidiče, který svou nebezpečnou jízdou ohrožoval provoz, zadrželi policisté z odd. silničního dohledu. 

V úterý 12. prosince, krátce po 10. hodině se policisté z Oddělení silničního dohledu Liberec rozhodli při rutinní silniční konbmw.jpgtrole zastavit a zkontrolovat osobní automobil. Řidič, který svou svižnou jízdou zaujal jejich pozornost již na silnici I/13 poblíž Chrastavy, neragoval na zákonné výzvy k zastavení. Namísto toho sešlápl plynový pedál a policistům se rozhodl ujet. Jeho nebezpečná jízda skončila po několika kilometrech v příkopu.
Před odbočkou na Dětřichov, ze silnice I/13 směřující na Frýdlant, použila další policejní hlídka proti ujíždějícímu BMW X6 zastavovací pás. Řidič se mu pokusil vyhnout, nezvládl však řízení a havaroval mimo komunikaci. Jen s pomyslnou dávkou štěstí si jeho agresivní a nebezpečná jízda nevyžádala žádná zranění ostatních účastníků silničního provozu.
Policisté 47letého cizince okamžitě zadrželi a provedli u něho orientační zkoušku ke zjištění přítomnosti drog. Ta vykázala pozitivní hodnoty amfetaminu a metamfetaminu. Při kontrole "bavoráku" policisté zjistili také to, že vozidlo bylo v ranních hodinách téhož dne odcizeno v sousední Spolkové republice Německo. Prověřování celého případu si tak převzali liberečtí kriminalisté. 
Cizinec po nezbytných a neodkladných úkonech putoval do policejní cely. Za spáchání zločinu legalizace výnosů z trestné činnosti mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody od dvou do osmi let. 

13. prosince 2023
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem