Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Pod vlivem alkoholu způsobili dopravní nehodu a havárii

SOKOLOVSKO – Řidičům hrozí až 3 roky vězení. 

Jednapadesátiletý muž z Chebska měl 27. února 2019 kolem deváté hodiny večerní řídit osobní motorové vozidlo značky Fiat v obci Loket v ulici Československé armády. Během parkování na odstavné ploše před domem měl řidič neodhadnout vzdálenost a nacouvat do zde zaparkovaného vozidla značky Volkswagen. Po příjezdu policejní hlídky provedli policisté s mužem orientační dechovou zkoušku. Ta vyšla s pozitivním výsledkem 1,28 a 1,18 promile alkoholu. Muž byl vyzván, aby se podrobil lékařské prohlídce spojené s odběrem biologického materiálu. Té se dobrovolně podrobil. Svým jednáním způsobil majiteli vozidla Volkswagen škodu 3 tisíce korun. Další jízda byla řidiči zakázána.

O pár dní později dne 24. března 2019 měl řidič vozidla značky Dacia v nočních hodinách jet ve směru od obce Kraslice směrem k obci Hraničná. Čtyřiadvacetiletý řidič ze Sokolovska nepřizpůsobil rychlost jízdy v pravotočivé zatáčce, přejel do protisměru a dále vlevo mimo komunikaci, kde přední částí vozidla najel do svahu, který ho odrazil, a přitom došlo k převrácení vozidla na střechu. Řidič byl vyzván, aby se podrobil orientační dechové zkoušce. Vyšla s pozitivním výsledkem 1,41 a 1,46 promile alkoholu. Následně se řidič podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Provedeným rozborem mu byla zjištěna hladina 1,48 promile alkoholu. Havárií vozidla způsobil škodu 40 tisíc korun.

Policisté z dopravního inspektorátu v Sokolově 24letému a 51letému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na 3 roky.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová
23. 4. 2019

vytisknout  e-mailem