Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pod vlivem alkoholu zavinil nehodu

Mladík nevlastní řidičák, vozidlo si vzal bez dovolení majitele, způsobil nehodu a byl pod vlivem alkoholu. 

Osmnáctiletý mladý muž, který není držitelem řidičského oprávnění příslušného k řízení motorových vozidel, dne 3. 8. 2008 v 15:35 hodin zavinil dopravní nehodu, která se stala na silnici III. třídy číslo 1673 u osdy Lipka na Vimpersku.

Tento muž řídil osobní automobil Renault 21, kdy nepřizpůsobil jeho rychlost při projíždění zatáčkou z mírného kopce a dostal smyk. Vozidlem přejel vlevo mimo komunikaci, kde narazil pravým bokem automobilu do stromu. Při srážce utrpěl řidič zranění (s dobou léčení v šetření) a byl převezen Rychlou záchrannou službou z Vimperka na JIP do prachatické nemocnice. V nemocnici policisté provedli u viníka nehody dechovou zkoušku, kdy mu přístroj Dräger naměřil 0,95 promile alkoholu v dechu.

Dále bylo šetřením zjištěno, že mladý muž není držitelem žádného řidičského oprávnění a vozidlo si vzal bez vědomí jeho majitele. Klíčí od Renaultu se zmocnil ze stolu na ubytovně ve Vimperku, kde je ubytovaný.

Policisté ze Skupiny dopravních nehod Prachatice ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu “řízení motorových vozidel bez řidičského oprávnění” a “neoprávněného užívání cizí věci”. Tento případ policisté nadále prověřují

vytisknout  e-mailem