Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pod vlivem alkoholu usedli za volant, do dvou dnů padly tresty

MLADOBOLESLAVSKO – Oba muži byli pravomocně odsouzeni. 

Policisté z Oddělení hlídkové služby Mladá Boleslav zastavili 24. a 25. dubna dva řidiče cizí státní příslušnosti při silniční kontrole.

Prvního z mužů, 46letého řidiče, kontrolovali 24. dubna krátce před 18. hodinou v Mladé Boleslavi. Muž řídil osobní vozidlo Škoda Felicia. Policisté jej vyzvali nejen k předložení dokladů od vozidla a řidičského oprávnění, ale i k podrobení se orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu.
Dechová zkouška ukázala pozitivní výsledek a hodnotu 2,3 promile alkoholu. Policisté muže na místě zadrželi a odvezli jej na policejní služebnu k dalším úkonům.

Jen o den později, tedy 25. dubna krátce po půlnoci, zastavili policisté při silniční kontrole 26letého řidiče osobního vozidla v Mladé Boleslavi. I ten řídil osobní vozidlo Škoda Felicia a taktéž se jednalo o cizince. Řidič byl vyzván k předložení dokladů od vozidla, řidičského oprávnění a cestovního pasu a následně i k podrobení se orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu.
Dechová zkouška vyšla s pozitivním výsledkem a naměřenou hodnotou 1,3 promile. 26letého cizince pak čekalo zadržení a cesta na policejní služebnu.

Oba cizinci usedli za volant pod vlivem návykové látky a ve stavu, kdy mohli ohrozit sebe, ale i zdraví či životy ostatních osob.
Oba případy byly vedeny ve zkráceném přípravném řízení a včera padly i tresty.

První z řidičů byl Okresním soudem v Mladé Boleslavi odsouzen k trestu odnětí svobody v délce trvání 4 měsíců s podmíněným odkladem na 1 rok a zákazem řízení všech motorových vozidel na 2 roky. Druhý cizinec byl odsouzen k trestu odnětí svobody v délce 3 měsíců s podmíněným odkladem na 1 rok a zákazem řízení všech motorových vozidel na 1 rok.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
28. dubna 2022

vytisknout  e-mailem